Raambekleding tips voor het voorjaar

Trendy raamdecoraties Voorjaar 2018

Nu de winter dit weekend in alle hevigheid toeslaat gaan we toch snel richting het voorjaar. De grote beurzen van de winter zijn voorbij en een aantal trends zijn gezet.  De vraag is natuurlijk of jij als consument al deze nieuwtjes gaat omarmen. De nieuwe kleuren zijn tenslotte niet voor iedereen geschikt.  Een aantal kleuren binnen de woontrends voor 2018  zijn mijns inziens te fel en daardoor niet tijdloos genoeg.  Denk hierbij aan fel groene kleuren. De leer van de binnenhuisarchitectuur schrijft in het algemeen namelijk voor om spaarzaam met felle kleuren om te gaan. Genoeg over de kleuren. We gaan enkele trendy raamdecoraties bekijken. We behandelen geen plissé gordijnen omdat dit nog steeds een klachtengevoelig product kan zijn vanwege de slijtage gevoelige onderdelen.

Vouwgordijnen mogen weer

Een tijdlang uit beeld geweest, maar stijgend in 2018 zijn vouwgordijnen.  Mijn verwachting is dat dit komt doordat het vouwgordijn erg functioneel is en goed onderhouden kan worden. Veel stoffen, mits polyester, stof je zo in de wasmachine.  Neutrale kleuren voeren de boventoon. Dit komt omdat vouwgordijnen meestal lichtdoorlatend zijn en de kleur van het stof door het door vallende licht wordt meegenomen. De kleur toon in huis veranderd hierdoor. Dat is goed om te onthouden.

 Bronvermelding: http://vouw-gordijn.eu

Paneelgordijnen

Als je grote ramen hebt, dan zijn paneelgordijnen mooi. Voor een groot raam zijn weinig mooie alternatieven. Met panelen deel je ze gemakkelijk in vlakken in en dat is sfeervol en modern. Denk aan bijvoorbeeld een screenstof. Die zijn super strak en gemakkelijk in onderhoud.  De randen kunnen met speciale technieken worden gesneden tot een strak geheel dat niet rafelt. Bij een groot raam zou je ook met meerdere kleuren panelen kunnen werken.  Dat verkleint het raam en brengt wat contrast aan. Zorg dat je de panelen vrij kunt schuiven zodat je met de panelen verschillende opstellingen kunt maken.

 Bronvermelding: https://raamdecoratieshop.nl

Duo rolgordijnen

Het duo rolgordijn bestaat al een jaar of 10 en is een blijvertje.  Nog altijd is dit één van de populairste raamdecoraties voor 2018. De grote verscheidenheid aan stoffen en accessoires maken dit tot een veelzijdig product dat goed passend bij elk type interieur kan worden gebruikt. De bijzondere stoffen van tegenwoordig staan garant voor een optimale woonbeleving.  Je gebruikt ze eenvoudig van vitrage tot overgordijn en houdt gemakkelijk de zon en inkijk buiten. Mooie zachte kleuren van 2018 maken dit product compleet en heel geschikt.

 Bronvermelding https://duorolgordijn.eu 

Reageren is niet mogelijk