Beveiligingscamera’s volledig draadloos

Het plaatsen van camerabeveiliging met bijbehorende kabelbos hoort tot het verleden.

Natuurlijk is een bekabelde beveiligingscamera te verkiezen boven een draadloze. Toch zijn er situaties waarbij het niet alleen handig kan zijn maar ook vanwege het niet voorhanden hebben van stroom kan een belangrijke rol spelen om voor een volledig draadloos systeem te kiezen. Het is nu mogelijk om beveiligingscamera’s langdurig te laten functioneren op batterijen. Denk hierbij aan maanden zonder de batterijen op te hoeven laden.

  Bron: Beveiligingscameras.nl

 

Echt draadloos

De camera op bovenstaande foto wordt geleverd door het Nederlandse bedrijf Qfind.  Deze staat op een magneet voet en is geschikt voor binnen en buiten. De voet doe buiten natuurlijk wel vast zetten. De magneet is zo sterk dat de camera niet van richting veranderd bij flinke wind. Zoals je op de foto ziet, zijn er geen kabels. De camera werkt op batterijen, heeft naast een wifi verbinding ook nog een SD slot voor opslag zodat je als de wifi uitvalt of gesaboteerd wordt de beelden later toch nog terug kan kijken. De stoomlijn van de behuizing geeft de camera een moderne en minimalistische uitstraling. De beelden zijn helder en dat is natuurlijk het belangrijkst.  Zodra iemand in het gezichtsveld van de camera komt, gaat deze opnemen en kan je instellen dat je een bericht op je telefoon krijgt. Je kunt dan meteen op afstand kijken wat er aan de hand is of wie er is geweest.

Positief ontvangen

De eerste reacties op deze manier van camerabeveiliging zijn uitermate positief. Het bereik is prima en de installatie stelt erg weinig meer voor. Je mag dit toestel dan ook een verrijking binnen de wereld van de beveiligingscamera’s zien. Je ziet dat innovatie niet stil staat en dat de kwaliteit met name in deze productgroep met rasse sprongen omhoog gaat. En daar profiteer je als consument mooi van.

Reageren is niet mogelijk